Op zoek naar voorstellen, ideeën, verhalen, feiten en beelden die een uitweg bieden uit de klimaatchaos
25 november 2009
Tien gevolgen van de opwarming
Klimaatwetenschap is geen bezigheid voor naar depressie neigende mensen. De opwarming van de aarde kan verschrikkelijke gevolgen hebben, en hier en daar worden die al stilaan zichtbaar. Een overzicht aan de hand van onheilspellende nieuwsberichten en rapporten van de voorbije maanden. (IPS)
Klimaatverandering gaat sneller dan tot nu toe gedacht
Een groep wetenschappers, waarvan een groot aantal ook lid was van het IPCC, heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat we de klimaatverandering tot nu toe onderschat hebben. De veranderingen gaan sneller dan gevreesd, en hoe langer we wachten met ingrijpende antwoorden, hoe moeilijker het zal worden een klimaatchaos te vermijden. (Het volledig rapport kun je hier vinden.)
Stijgende zeespiegel, een verhaal van twee steden
Het is dezelfde klimaatverandering die ons allen treft, waar ook ter wereld. Maar de gevolgen kunnen wel erg verschillend zijn, afhankelijk van waar je woont. De armste mensen dragen de grootste gevolgen. De rijkste mensen, die de grootste verantwoordelijkheid dragen, kunnen zich beter beschermen. De BBC maakte een boeiende reportage over twee steden: Maputo en Rotterdam.
18 november 2009
Stoere vrouwen
17 november 2009
Zelfs koeienmelk helpt CO2-uitstoot te verminderen
Samsö, een Deens eiland met vierduizend inwoners, is een toonbeeld van energie-efficiëntie. Zelfs koeienmelk helpt er de CO2-uitstoot te verminderen. (IPS)
IJs Groenland smelt sneller
Uit nieuw onderzoek blijkt dat het ijs op Groenland sneller smelt dan tot nu toe werd gedacht.
06 november 2009
CO2 op voedsel-etiketten in Zweden
In Zweden is men gestart met het vermelden van de CO2-voetafdruk op etiketten van voedselproducten en menu's.
Vernieuwde site eco-label
De website van de Belgische overheid die meer info geeft over producten met een eco-label is vernieuwd. Je kunt hier een kijkje gaan nemen.
04 november 2009
03 november 2009
Binnen 20 jaar geen sneeuw meer op de Kilimanjaro
Het ziet ernaar uit dat er binnen twintig jaar geen sneeuw meer zal liggen op de Kilimanjaro, en dat als gevolg van de klimaatverandering.
Abonneren op:
Posts (Atom)