17 april 2007

Pinguïns wachten angstig af

Geachte,

Net als onze tegenvoeters de ijsberen zien ook wij de pinguïns op de zuidpool met angst de verdere opwarming van de aarde tegemoet. Wat zal er gebeuren als wij door die opwarming moeten vluchten vanuit onze natuurlijke biotoop? Kunnen wij dan in België terecht? Zullen wij daar kunnen overleven? Hoe geraken wij ooit aan een legaal (vluchtelingen) statuut?

Op basis van de conventie van Geneve maken wij ongetwijfeld geen kans om erkend te worden. Per slot van rekening zijn wij slechts ecologische vluchtelingen en die tellen net zo min als economische vluchtelingen mee.

We kunnen de vlucht naar uw land natuurlijk wagen maar, sukkelen we dan niet van de ene onzekere situatie in de andere? Gezien het huidige vluchtelingenbeleid in uw land vrezen wij het ergste. Misschien slagen enkele onder ons er in op basis van hun inteligentie (en de hopelijk daaruit volgende) goede studieresultaten geregulariseerd te worden. Een aantal onder ons zal gezien hun hoge aaibaarheidsfactor waarschijnlijk ook wel kunnen rekenen op de sympatie van een of andere actiegroep. Voor de grootste groep van mijn land- en soortgenoten dreigt echter de onverbiddelijke uitwijzing of levenslange onzekere illigaliteit.

Gezien uw bezorgdheid om de ijsbeer reken ik op u om ook ons een veilig perspectief te bieden.

Fundi de pinguin

P.S. Wij zouden er de voorkeur aan geven om in onze eigen biotoop verder te kunnen te leven wat niet betekent dat België een fantastisch land is

Geen opmerkingen: