Op zoek naar voorstellen, ideeën, verhalen, feiten en beelden die een uitweg bieden uit de klimaatchaos
18 januari 2010
IJs Noordpool smelt sneller
Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het ijs van de Noordpool sneller smelt. Het smeltseizoen duurt nu al 20 dagen langer dan 30 jaar geleden.
Mijn voorstel is dat je je eerst goed verdiept in het leven van de ijsbeer. Wat zijn de echte bedreigingen? Welke populaties en in in welke leefgebieden? Welke populaties hebben het nu moeilijker en welke populaties niet? (Stel Hudson populatie heeft het moeilijk : breng ik deze dan over naar een ander leefgebied? Hebben ijsberen het moeilijker in de Zomer of de Winter? In welk seizoen is het voedselaanbod het grootst? Is de totale populatie nu afgenomen of toegenomen sinds de jaren zestig? Kan je een overzichtskaartje maken waar je de populaties in aangeeft? Nog een hint: Elk jaar smelt 80% van het Noordpoolijs om elk jaar weer aan te groeien. Max opp in winter: 14 miljoen vierkante kilometer, 3,5 miljoen in de zomer. Stel dat dit 10 miljoen om 1 miljoen wordt: In welke leefgebieden zijn er dan problemen te verwachten en waar niet? http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/index.html als hulpmiddel.
1 opmerking:
Mijn voorstel is dat je je eerst goed verdiept in het leven van de ijsbeer. Wat zijn de echte bedreigingen? Welke populaties en in in welke leefgebieden? Welke populaties hebben het nu moeilijker en welke populaties niet? (Stel Hudson populatie heeft het moeilijk : breng ik deze dan over naar een ander leefgebied? Hebben ijsberen het moeilijker in de Zomer of de Winter? In welk seizoen is het voedselaanbod het grootst? Is de totale populatie nu afgenomen of toegenomen sinds de jaren zestig? Kan je een overzichtskaartje maken waar je de populaties in aangeeft? Nog een hint: Elk jaar smelt 80% van het Noordpoolijs om elk jaar weer aan te groeien. Max opp in winter: 14 miljoen vierkante kilometer, 3,5 miljoen in de zomer. Stel dat dit 10 miljoen om 1 miljoen wordt:
In welke leefgebieden zijn er dan problemen te verwachten en waar niet? http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/index.html als hulpmiddel.
Een reactie posten