22 maart 2007

Doe de klimaatquiz


De Nederlandse Stichting Natuur en Milieu heeft met medewerking van Loretta Schrijver (RTL nieuws) en 100 bekende illustratoren een Klimaatquiz op internet (klimaatquiz.nl) gelanceerd. Door mee te spelen met de quiz win je als deelnemer altijd € 2000,= (aan energiebesparingtips).
Het doel van de klimaatquiz.nl is consumenten informeren en inspireren om op een eenvoudige manier veel geld en CO2-uitstoot te besparen. Iedere dag ontvang je als speler een klimaatvraag per mail en krijg je na het beantwoorden ervan een bijbehorende praktische tip. Indien je de tips daadwerkelijk opvolgt kun je (in het gunstige geval) tot wel € 1500,= aan energie thuis besparen en minimaal € 500,= op je brandstofkosten. Het klimaat is uiteindelijk de grootste winnaar van de klimaatquiz met een gemiddelde jaarlijkse besparing van 11.000 kg CO2-uitstoot per huishouden.

100 Illustratoren tekenen voor een beter klimaat. Uniek aan het project is dat 100 bekende Nederlandse en Belgische illustratoren direct gemotiveerd “ja!” zeiden op het verzoek bij iedere besparingstip (gratis) een illustratie te maken. In de Klimaatquiz kom je als speler hierdoor unieke illustraties tegen van onder andere: Hein de Kort (Nieuwe Revu, Penthouse, Parool), Len Munnik (Trouw, Wakker Dier, Triodos, Opzij), Margreet de Heer (NRC next) en Jean-Paul Arends (Metro).
“Na het zien van An Inconvenient Truth van Al Gore moeten we ècht aan onszelf gaan werken..." aldus Jean-Paul Arends van Scribbly (Metro).

Wil je meedoen, klik dan hier.

Geen opmerkingen: